Nyhet fra Rcoach ↓

Hvorfor og hvordan gir du andre tilgang til å se og eventuelt endre din skattemelding? Her får du svar

De fleste skattemeldinger er forhåndsutfylt og komplette når vi får dem. Men har du eksempelvis solgt aksjer i et mindre selskap eller er usikker på om alle forhold er ivaretatt kan det være greit å tenke gjennom situasjonen, hvordan er historien, har du hatt utgifter til salg av aksjer/selskap som du har betalt på privat hånd. Ta kontakt og legg frem hele forløpet og ta en avklaring på om det er forhold som kan tas hensyn til. Det finnes mange, mange eksempler på eksempelvis aksjonærregisteroppgaver som er utfylt feil ved kapitalendringer og dette gir først effekt når aksjene realiseres. Men det er aldri noen som oppdager eller tar tak i dette. Det kan lønne seg å ha med seg en partner som bistår deg på dette løpende eller ved behov.

For å få hjelp til selve skattemeldingen har du selv mulighet til å delegere rettigheter i på Min side hos skatteetaten. Du velger selv hvem du vil delegere til. Eksempelvis kan du delegere til:

   • Kompetent privatperson du stoler på
   • Regnskapscoachen
   • Rådgivningsfirma

Slik gjør du det; Du må selv logge inn på «Min side» hos skatteetaten for å delegere rettighetene til den eller de du ønsker at skal kunne se, endre og levere skattemeldingen.

 1. Logg inn «Min side» hos skatteetaten i Altinn https://www.skatteetaten.no/min-side/
 2. Pass på at du står på «om meg» – scroll nedover til «Min skatt» – trykk på à Gå til Min skatt
 3. Scroll ned på siden til du kommer til «Våre opplysninger om deg»
 4. Trykk på «Tilganger»
 5. Deretter «Gi og fjern tilganger»
 6. Skriv inn Etternavn og fødselsnummer til den personen du ønsker å gi tilgang
 7. På oppsummeringen som kommer opp huker du av for at du gir tilgang
 8. Trykk på «Send inn»

Pin It on Pinterest